Aslan & Uno & Enzos hemsida

Välkommen till vår dagbok & nyheter...

Aslan & Emil våren 2015.

Utställning i Sundsvall.

* 151012:

Emil har hunnit med att vara på två utställningar under förra helgen. Det resulterade i två Excellentbedömningar i mycket hård konkurrens. Nu siktar vi mot nya mål i unghundsklass till våren. Aslan njuter av hösten och att matte har lovat honom att han inte behöver ställas ut från han blir veteran. Om Emil njuter i ringen så tycker Aslan det är roligare att jaga sork, så nu har han vunnit en hel deloch förtjänar att få göra det han tycker bäst om.

Hösten har anlänt....

* 150914:

Hösten har kommit för att stanna och vi njuter av underbara dagar i skog och mark. Grabbarna får spåra, gräva efter sork och leva stugliv flera gånger i veckan. Emil skall på 3*utställningsturne med sin uppfödare då jag själv är bortrest. Han skall ställas både i Norge och Sverige och dessutom på den svenska rasspecialen. Otroligt spännande att se hur han står sig i konkurrensen.

Utställning och viltspår.

* 150822:

Emil tränar på med sitt viltspår och börjar bli riktigt duktig. Har bokat anlagsprov i september så nu är det bara att hålla alla tummar. Idag var både han och Aslan på utställning i Överkalix. Aslan tog hem full pott med BIR och Emil fick Vg på grund av att domaren tyckte att en fläck i hans päls var sträv. Ja det är bara att ta nya tag och komma igen. Det viktigaste för mig är annars deras fina sätt när man är ute bland mycket folk och hundar. De skötte sig exemplariskt och jag ser verkligen fram emot nästa utställning. Har fått in lite spännande förfrågningar på Aslan som pappa, spännande tider denna höst.

 

Internationell utställning i Gällivare

* 150627:

Nu är den årliga utställningen i Gällivare avklarad. Det resulterade i två fina BIR hundar, och både Aslan och Emil skötte sig exemplariskt. Har anmält Emil till en tredagars kurs i viltspår i juli, skall bli riktigt spännande. Vi njuter av sommaren som äntligen har kommit lite grand i alla fall och hoppas att myggen dröjer. Hundarna har funnit varandra totalt och det är en sådan härlig känsla att se dem tillsammans.

GULDHUND 2015.....

* 150502:

Då har vi avverkat ännu en utställning med Emil. Denna gång slog han sin BIS-3 från förra helgen då han gick och vann hela valpfinalen. Så nu har han vunnit BIS-1, BIS-3, 30kg hundfoder, förstahjälpen väska, tuggben, hundgodis och 500kr i försäkringspremie och tjusiga rosetter....och detta på bara två utställningar. Det bästa är ändå att han får så många fina kommentarer gällande sin mentalitet. han är bara så genomtrygg och svansen den viftar både i och utanför ringen. Nu laddar vi för sommarens internationella utställning här i Gällivare. Skall bli riktigt spännande.


Utställningspremiär i Gällivare.....

* 150426:

Emil har debuterat i utställningssammanhang, och detta sköttes med bravur. Vi slutade som BIS-3 valp i vår klass och han fick riktigt fin kritik. Nu är det bara att vässa formen inför Gällivare i sommar, skall bli så roligt. Emil tycker det är så roligt att visa upp sig i ringen, svansen viftar hela tiden och han har en riktigt härlig attityd. Aslan hejade på från fårskinnsfällen hemma och det blev ett kärt återseende under eftermiddagen. Vi njuter av en härlig vår och planerar för fullt gällande sommarens och höstens aktiviteter. Aslan njuter av livets goda dagar och har fått ny energi sedan Emil flyttade in. De trivs otroligt bra i varandras sällskap.

Välkommen Emil....

* 150322:

Välkommen säger vi till Aslans nya lillebror Jämtkullens Mr Triton "Emil". En helt fantastisk valp som tagit hela familjen med storm. Lugn och trygg och med en fantastisk mentalitet. Ser lovande ut för framtiden gällande kropp och teckning men det får tiden utvisa om allt utvecklas som jag hoppas och önskar. Vi spenderar långa dagar och helger i vår stuga, och hundarna njuter för fullt. Det grävs i snö och aslan letar vintermöss för glatta livet. Lite inofficiella utställningar skall jag hinna skola in Emil på och för Aslans del väntar Finland i sommar.Nu njuter vi av den bästa tiden i Norrbotten, nämligen vårvintern.

Vintertid och sista utställningen för i år.

* 141216:

Julen närmar sig med stormsteg och snön ligger tjock på marken. Aslan och jag tar långa härliga skogspromenader och tränar mycket på små trix inomhus.Några få arbetsdagar kvar innan jag går på julledighet och flera veckors ledighet dessutom. Nästa års planer börjar ta form och både agility, viltspår och utställningar planeras. Aslan är ju bara 5 år ung så det finns massor med roliga saker vi skall hinna med under nästa år.

Hösten har kommit för att stanna...

* 141010:

Nu är det höst och med tanke på var vi bor så lurar snön bakom knuten. Agilitysäsongen var kort men intensiv och vi känner oss verkligen redo för att fortsätta tävla nästa år. Nu är det viltspår som står på schemat till vintern kör bort oss även från denna gren. Har ekiperat Aslan med både skoterglasögon och vintermössa, det här året skall han vara fullt utrustad för alla våra turer i skog och mark. Han trivs verkligen med livet och är en otroligt glad och positiv liten hund. Han skänker oss så mycket glädje i vardagen att ett liv utan honom känns helt ofattbart. Hoppas verkligen att vi får rå om honom många många år framöver.

Agilityhelg....

* 140920:

Nu har Aslan och jag debuterat i officiella agilitytävlingar. Det var så otroligt roligt och jag är så stolt över min fina kille. Fredagens lopp blev en diskning pga att jag valde att köra vidare på slalomhindret trots felaktig ingång. på lördagen däremot blev vi 4:a och var det enda felfria ekipaget. Vi fick 15s tidsfel så därför blev placeringen därefter,MEN...det var bara vår andra start tillsammans någonsin:))Vi kommer att fortsätta att träna och tävla när möjlighet ges, detta är så roligt.

Sista officiella utställningen för i år..

* 140823:

Nu lägger vi utställningskopplet på hyllan för i år, men redan januari 2015 kör vi igång igen:)) Kunde inte ha avrundat säsongen på bättre sätt, tänk att Aslan vann sitt sjunde BIR idag. Han skötte sig perfekt både i och utanför ringen, mattes lilla hjärtegryn. Nu skall vi ta tag i agilityplanerna för hösten och kanske även hinna med 2-3 officiella tävlingar. Sedan blir det viltspår parallellt med att bara göra det aslan är allra allra bäst på...vara en riktig gourmet och lyxkille. Fina tikar skall han också hinna med att träffa i höst/vinter, mer om detta när parningarna är genomförda. Spännande tider väntas...

Höstplaner....

* 140814:

Semestern är över för denna gången och jag kan summera sommaren lite grand. Bästa vädret någonsin sedan jag flyttade norrut och sol nästan dygnet runt i fem härliga veckor. Vi har hunnit med hundutställning i Finland, flera fina små resor i Sverige, besök på trevliga kennlar och så en avslutningsresa till Madrid. Aslan skall bli pappa i oktober och även i december om allt går som planerat. Annars så ligger vi i hårdträning i både viltspår och agility. Hoppas vi kan göra vår officiella debut i det senare nu i september. Aslan är en riktig guldklimp och bättre hund kan man inte önska sig:)))

Utställning och lite framtidsplaner...

*140720:

Nyss hemkommen från en härlig helg i Finland. Vi hann besöka den internationella utställningen i Kemi och där slutade Aslan som BIM. Han är en riktig stjärna att visa trots att solen var riktigt brännande för dagen. Det gällde att ordna skugga samt se till att han drack bra. Mycket trevligt sällskap hade vi också och vi fick även chans att träffa hans tikvalp från första kullen. Hon har utvecklats super och efter två CERT på raken blev det en slät Excellent idag. Har även hunnit träffa en förtjusande tik, och kanske blir det småttisar mellan henne och Aslan nästa år. Annars har helgen varit fylld av trevliga besök hos fina människor på båda sidor om gränsen, härliga sommartider...

Viltspår och semester.

* 140713:

Nu har vi semester och njuter i fulla drag. På lördag åker vi till Finland för att besöka den internationella hundutställningen i Kemi. Alltid lika roligt att ställa ut Aslan och träffa trevliga hundmänniskor att prata med. Just nu viltspårar vi för fullt och har privat träning i ämnet. Korta motivationsspår blandas med längre viltspår med en massa klurigheter. Det är så roligt att träna hund och i framtiden behövs det nog en till att slita ut tassarna på:))) Har även fått besked från Finland att Aslans vackra tikvalp som nu är 14 månader tog sitt andra CERT på två genomförda utställningar. Ett CERT kvar så är han pappa till sin första champion.

Utställning i Gällivare.

* 140628:

Idag var en helt underbar dag i Gällivare. Solen sken och det vankas hundutställning av internationell klass i dagarna två. Aslan fick ta ett vänstervarv i ringen på hemmaplan och slutade som andra bästa hane totalt. Han är så duktig och sköter sig exemplariskt mot både hundar och deras ägare. Är alltid lika trevligt att återse kära bekanta som är lika hundtokiga som en själv:)) Nästa vecka blir det en viltspårkurs med inriktning mot att koma ut och tävla i öppenklassen.

Sommaren har anlänt:))

* 140608:

Juni har börjat och med den kom sommaren så till sist även till oss här uppe i norr. Aslan har hunnit att genomföra en tävlingskurs i agility och tanken är att vi skall komma ut på tävlingsbanorna i år. Först inofficiellt men även officiella tävlingar är tanken. Vi viltspårar för fullt och nu är det 600m långa öppenklasspår som gäller. Här skall han klara av både långa spår, bloduppehåll och tillbakagång i vinklar. Han tycker det är otroligt roligt så det är bara att spåra på och så hoppas jag kunna göra några starter i öppenklass under nästa år. Annars njuter Aslan av långa skogspromenader, bad, trädgårdspatrullering och mysiga hundkompisträffar. Snart är det semester och då väntar både fjällvärlden och kennelträffar på oss.

Agility och valpkurs.

* 140509:

Nu har jag och Aslan påbörjat en agilitykurs med inriktning mot tävling. Har arbetat mycket för att få upp hans snabbhet och viljan att arbeta självständigt utan att hela tiden ha ögonkontakt med mig. Vi har ju tränat mycket lydnad och detta har satt sin prägel på honom så därför är jag så nöjd med hur han börjar släppa mig och fokusera på hinder/framåt istället. Det är så roligt att se hur han trivs och hur bra han fungerar att ha lös bland hundar i en stor grupp och de flesta hade han aldrig träffat förut. Han går efter mig som en liten söt farbror och sedan kör han "plattan i botten" när vi tränar över hinder. Tanken är att vi skall komma igång med att tävla denna sommar, ett riktigt kul mål att ha. 

Fjälltur och ögonlysning.

* 140310:

Fjällturen avklarad och Aslan med familj är tryggt tilbaka i vardagen. Det blåste upp mot 50 m/s på fjället så vi fick verkligen en tuff vandring. Dock var Aslan i tryggt förvar nerbäddad i min sovsäck när vindarna blåste som värst. Aslan är en otroligt lättsam hund och han går att ta med överallt i nya miljöer. Han trivs ute på fjälltur men han trivs lika bra hemma framför öppna spisen på en fårfäll. En helt underbar hund som ger oss så mycket glädje varje dag. Har bokad ögonlysning i maj för att kontrollera att allt är bra, speciellt med tanke på att han används i avel. Våren kommer med stormsteg och varje helg kommer att vara fylld med härliga uteaktiviteter i naturen.

Upp och ner....

* 140227:

Våren har kommit och med den takdropp och plusgrader, vädret är verkligen både ut och in och upp och ner. Vi skall inte ha plusgrader i februari och inte vårfloder med smältsnö. Aslan har inte riktigt kunna ställa om från minus 37 grader till 7 plusgrader:) Själv försöker man desperat komma på roliga aktiveringstips när skaren uteblir och skidorna får vila i garaget. En parning är bokad till hösten med fina tiken Sofalex Inca, det skall bli riktigt spännande. Annars är det en förberedelsetid för alla kommande våraktiviteter just nu och om en vecka bär det av ut på fjället och självklart skall Aslan få följa med.

Utställning i Finland och valpbesök.

* 140111:

Nu har vi precis kommit hem från Kajaanis internationella hundutställning. Kan inte förstå att vi lyckades upprepa succen från förra året, återigen var ryggsäcken fylld med rosetter och pokaler. Men som vanligt blir jag gladast över att se att Aslan sköter sig så bra på resan med allt från hundmöten, hotellvistelse till utställningsringen. Vi hann även med ett besök hos kenneln i Finland där hans första kull är född. Det var otroligt roligt att få träffa alla fina människor igen samt få se hans valpar som nu hunnit bli 8 månader. Nu väntar en lugnare tid där utställningsbiten nog får vänta till våren och vi ägnar åt oss spår/sök och skidåkning. Är så lycklig att jag har fått turen att få in finaste Aslan i mitt liv och alla underbara dagar vi spenderar tillsammans.

Snart julafton.....och lite foton.

* 131223:

Snart julafton och mysfaktorn är hög. I år har jag nästan jullov som på den gamla goda skoltiden. Två veckors ledighet är tänkt att spenderas med goda vänner, god mat och mycket friluftsliv. Aslan älskar verkligen när vi åker ut med turskidorna och han får dra i sele. Har lärt honom att han får springa framför eller till vänster om mig, på så vis kan vi åka i alla kommunala spår också utan att störa de vi möter. Svårt att få Aslan att känna att det är jul, han är så gruvligt bortskämd under resten av året också. För honom är det inget konstigt att få tre olika ben samma dag...jaja vad är en bal på slottet...säkert alldeles underbar:) Har fått foton från när vi fotograferade honom i en studio i november. Tyckte de blev riktigt fina och är nu inlagda i hans album här på sidan. Om ca 2 veckor åker vi till Finland för den internationella hundutställningen i Kajaani. Han blev ju FI UCH där i januari 2013 så vi får se hur det går denna gång. Men då är det ett nytt år med nya möjligheter...

Hundutställning i Gällivare.

* 131130:

Härliga veckor nu med mycket snö och vinterkänsla. Aslan och jag fördriver våra dagar med klickerträning och långa utomhuspass i skogarna. Har hunnit med ännu en hundutställning idag som resulterade i ett Hp och BIR. Blir allra gladast för texten på kritiklappen där Aslan får beröm för sitt fina temperament och viljan att röra sig väl i ringen. Har träffat två fotografer också så nu är Aslan fotograferad både på podium samt underbara utomhusbilder. Skall beställa minst en canvastavla från bilderna från utomhusfotograferingen.

Foto: André Andersson.

.

* 131102:

Idag gjorde Aslan en strålande insats på Kalix Eukanuba Dog Show. Det var en inofficiell tillställning, så att vi var där var endast för jag tycker det är så roligt att ställa ut min fina kille. Aslan gick som en klocka i ringen och han vet verkligen när vi skall in och "showa" på riktigt. Med mycket fin kritik och en BIR rosett rikare lämnade vi så Kalix för att åka hemåt. Vi stannade på vägen och lät Aslan njuta av vårt underbara vinterland och frågan är om inte detta var dagens höjdpunkt om man frågar Aslan:))

* 130616:

Idag gick en dröm i uppfyllelse, min underbara Incalines Aslan tog sitt tredje championat i Tromsö.
Han kan nu titulera sig SE UCH, FI UCH,
N UCH och NORD UCH och han har precis fyllt 3 år. Han har tagit sina 5 CERT genom 4 BIR och 1 BIM..är så lycklig.
STORT TACK till alla som har hållit tassar och tummar för oss, det kändes hela vägen till det regniga Tromsö:)))

Aslans valpar......

* 121004:

* 120519:

* 110425:

Foton

* 100201:

Jag har fått en Award av Susanna, kul!

D. Välj sju andra bloggar som du vill ge Awarden till!

E. Länka till deras bloggar!

F. Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem en Award!

Sju intressanta fakta om mig!

1. Har arbetat som strutsskötare i Israel.

2. Har ätit en hel djuptallrik full med 
   klimp och ketchup, då jag som nyin- 
   flyttad skåning trodde det var pasta.

* 090520:

Jag är sååå lycklig.....fick besked igår från SKK att Walle har Hd B. Han hade hd A på vänster höft och hd B på höger så då fick han ett B resultat totalt. Detta var den bästa presenten vi kunde få...nu kan jag lova att alla lite sämre utställningsresultat från förra helgen är som bortblåsta. Det var ju det här som var/är viktigast!!
/Walles matte