Kurser, tävlingar och andra aktiviteter.

Valpkurs 150512-150609

Valpkurs/unghundskurs

Kursledare: Monica Olsson, Gällivare

150512-150609, genomfördBedömning:

Kursledarens omdöme om Emil efter kursen är att han är en mycket hanterad valp med positiv inställning till sin matte. Han vill verkligen göra matte till lags och han har en mentalitet som är mycket stabil.Lycka till med Emil i framtiden Agneta.

Utställning och handlingkurs 150624-150625

Norra Norrbottens Kennelklubb

Utställnings och handlingkurs

Kursledare: MOA PERSSON

150624-25, genomförd.

Bedömning:

Emil skötte sig som en liten kung och orkade hålla koncentrationen på topp trots regn och långa pass. Vi fick goda råd om hur vi skulle röra oss i lagom tempo, visa vita sidan mot domaren samt att styrkan hos Emeil ligger i huvud och front. Slutade som BIR-valp på hans första internationella utställning med riktigt fin kritik, så kursen var toppen.

Viltspårkurs 150717-19

Hakkas Hundecenter

Viltspårkurs

Kursledare: MARIA FREDRIKSSON, YVONNE RAMSTAD

150717-19, genomförd.

Bedömning:

Emil är en mycket arbetsvillig liten herre med en enorm glädje för spårarbete. Han håller ett högt tempo i spåret och detta behöver till viss del skruvas ner. Han tog vinklar och diverse svårigheter i spåren mycket bra och klarade av att gå spår under såväl optimala förhållande som stekheta dagar med lång liggtid. Bra mentalt som vilade sig i form mellan arbetsuppgifterna och fungerade väl med alla hundar på kursen. Björnvittring/spår går bra om doft ej är för stark. I detta fall kommer han att användas på eftersök av klövvilt och utsätta honom för mer skarpa eftersök på björn kommer ej att göras. Siktet inställt på anlagsprov under hösten 15 och sedan tävla vidare i öppenklass med skott.

Anlagsprov Viltspår 160709.

SSRK Norrbotten-Gällivare sektionen

Anlagsprov viltspår.

Domare: ANDERS SEGERLUND

160709, genomfört.

Bedömning:
En hane som visar stort intresse för sitt arbete. Klarar alla vinklar med galans. Spårnoga och tydlig i spårmarkering. Har ett utmärkt tempo och spårningsförmåga. Fortsätter han som idag kommer han att bli mycket bra. Lycka till i öppenklass.


Resultat: Godkänd


Spårtid: 17min

Pris: Bästa hund för dagen samtliga kategorier.

MH-beskrivning 160910

BHK Malmen

Mentalbeskrivning-MH

Ansvarig beskrivare: TORSTEN ÖRNKLOO

Protokoll:

(SE BILAGA OVAN)

Nosework kurs 161112-13.

BHK Malmen

Nosework kurs

Kursledare: ISABELLA RÖGER

161112-13, genomförd.

Bedömning:

Emil är en mycket glad och arbetsvillig hund som verkligen älskar sitt "jobb" att leta efter dofter. Han söker bra på egen hand och utvecklades mycket under dessa två dagar. Kan söka inomhus, utomhus samt fordonssök på nybörjarnivå. Nu skall vi arbeta vidare på att gömma dofter i olika höjd samt på klurigare platser. Fungerar mycket väl i grupp med andra hundar både tikar och hanar, välsocialiserad och positiv.

Öppenklass Viltspår 170617.

SSRK Norrbotten-Gällivare sektionen

Öppenklass viltspår.

Domare: ANDERS SEGERLUND

170617,genomfört

Resultat:

En orutinerad förare som ej tar hänsyn till vind vid start i rutan. Får starta om. Efter omstart hittar hunden snabbt spåret. Spårar därefter klockrent.

Tid: 18 minuter

Pris:

Ökl 2

Dagens bästa hund